Cikkek megjelenítése címkék szerint: butor

Fürdőszoba bútor

Manapság már egyre több lehetőség nyílik arra, hogy a fürdőszoba ne csupán a tisztálkodás helye, hanem a saját ízlésvilágunkat tükröző kényelmes és intim helyiséggé váljon. A lakás egyik legfontosabb helyisége kétségkívül a fürdőszoba, hiszen itt kezdődik és végződik a nap. Ahhoz, hogy enteriőrje valóban kellemes és funkcionális legyen, csupán megfelelő anyagok, színek, illetve némi fantázia szükséges.
A fürdőszoba tervezés az utóbbi évtizedben jelentős szemléletbeli váltáson ment keresztül. A fürdőtér ugyanis, korábbi mellékhelyiség szerepéből felnőve, mindennapjaink talán legfontosabb, legszemélyesebb terévé vált. A fürdőzés élvezete ma már nem csupán a császárok kiváltsága.

A fürdőszoba, noha a lakás egyik leggyakrabban használt helyisége, mégis sokszor sötét és sivár, holott pontosan a testi-, lelki ellazulás, a relaxáció színterévé kellene válnia. Ha a következő néhány évben igazán divatos és jó fürdőszobát szeretnénk berendezni, muszáj megbarátkozni a minimál design hűvös eleganciájával, játékos formarendszerével, üresen is beszédes tereivel.

 

Galéria  megtekintéseKözzétéve Termékeink

Étkező

Minden konyhabútorunkhoz, legyen az modern vagy klasszikus, választhat étkezőgarnitúrát. Az alacsony árfekvésű 'Stilla' modelljeiből vagy a prémium kategóriát képviselő 'Ideal Sedia' olasz gyártó termékeiből, hogy biztositva legyen a tökéletes harmónia.

 

 

Galéria megtekintése


 

Közzétéve Termékeink

Gardrób

Mikor először külföldön jártam, meglepetten tapasztaltam, hogy házigazdáim egy egész szobát tartottak fenn ruháiknak. Ez a "walk in closet" azaz a bejárható gardróbszekrény - magyarázták...
Micsoda butaság, - gondoltam szocialista lakáskultúrán nevelkedett, 50-60 m2-es panellakásokhoz szokott énemmel - kész pazarlás, egy egész szobát adni csak a ruháknak -
Azóta azonban eltelt több évtized és mára már a járható szekrény idehaza is elfogadott, sőt lassan alapvető szükségletté válik. (És férfiasan bevallom: már nekem is van, sőt minden kliensemnek melegen ajánlom.) Hát igen, változnak az idők.   
Nézzük egy kicsit részletesebben, mit érdemes tudni e "ruha-szoba" kialakításakor
A „járható szekrény” abból a szükségletünkből eredt, hogy úgy tárolhassuk a lehető legtöbb ruhát, - és lehetőleg egy helyen - hogy lakásunk tereit ne foglalják el terpeszkedő, zömök és nem mindig dekoratív ruhásszekrények. Miután alapvető kívánalom, hogy öltözéskor kedvünk (és a várható időjárás) szerint, szabadon választhassuk ruhatárunkból, a bejárható gardrób logikusan vagy a háló, vagy a fürdőszoba mellett - ha lehet leginkább e kettő között - van a legjobb helyen. Itt a reggeli készülődés "szépség gyára"-ként funkcionál, azaz belépünk gyűrötten félálomban, pizsamában/hálóingben, majd perceken belül elegánsan felöltözve, indulásra készen lépünk ki belőle.
A bejárható gardrób nagy előnye azon túl, hogy tehermentesíti a lakás többi részét a nagy tömbű szekrényektől -, hogy berendezése teljes mértékben személyre szabott, azaz a lakásban lakó(k) személyes szükségleteit figyelembe alakítható ki. Igény szerint polcozható, számos fiókmélység biztosítja a tárolandó holmik legegyszerűbb hozzáférhetőségét, a vállfákon az ingek, blúzok, zakók és egyéb kiskabátok úgy sorakozhatnak, mint egy butikban.

Számos beépíthető gardróbvasalat teszi praktikusabbá e szekrények belső elosztását, kihasználhatóságát, ruháink átláthatóbb tárolását. Ilyenek például a kihúzható nyakkendő- és övtartó, a nadrágtaró vagy az esetlegesen magasra elhelyezett válfatartó rúd kiváltását szolgáló ruhalift. Elfelejthetjük a vasaló állvány örökös tárolásának gondját egy fiókba építhető-kihúzható vasalódeszka beépítésével.

A bejárható gardrób elrendezése lehet L, E vagy U-alakú, a rendelkezésre álló helytől illetve a szoba alakjától, és természetesen a tárolandó ruhák mennyiségétől függően. Kisebb helyeken (pl. hálószobából leválasztva) nyílászáróként legjobbnak a tolóajtó ígérkezik, ám ha valóban külön szobát áldozunk ruhatárunknak, lehet hagyományos (akár kétszárnyú) ajtónk is ruhatárunk elszeparálására.

Járható szekrény minden lakástípusban kialakítható egy minimum 3m2-es, vagy ennél nagyobb térből (mondjuk egy hálószoba sarkából leválasztva). Felső mérethatára nincsen. Ha van elég helyünk, akár 10x10m-es, vagy még ennél nagyobb is lehet, mint azt a Hollywood-i sztárok lakását bemutató tv műsorokban láthatjuk. Ez persze már nem csak egy egyszerű "walk in closet", ez már majdnem ruhabutik, vagy még inkább "budoár". Magas belmagasságú lakás esetén kiváló hely lehet bejárható gardróbunk kialakítására a galéria alatti tér, vagy a galériára vezető lépcső aljának beépítése, ám a legpraktikusabb a hálót és fürdőszobát összekötő folyosó kihasználása, aminek segítségével valódi lakosztályt hozhatunk létre magunknak.

Galéria megtekintése


Közzétéve Termékeink

Belépés

Rólunk mondták